HJS: Izvršni odbor dodjeljuje organizaciju PH za seniore i juniore 2017. godine JK Bura iz Makarske

46. sjednica Izvršnog odbora Hrvatskoga jedriličarskoga saveza

46. sjednica Izvršnog odbora Hrvatskoga jedriličarskoga saveza održana je u Zagrebu, 25. studenog 2016. godine
Sjednicu je temeljem Statuta HJS-a 23.(4) vodio Vilim Nakrst, predsjednik Skupštine. Prisustvovali su dopredsjednici Izvršnog odbora Alvise Benussi i Zoran Popović, članovi Nevio Prtenjača, Zlatko Taritaš i Joško Berket i Ivo Jaić tajnik. Prije potvrde zapisnika ove sjednice, donosimo najvažnije informacije za članice HJS-a.

Potvrđuje se zapisnik 44. sjednice i 45. elektronske sjednice uz napomenu: Naknadno dostavljeno izdvojeno mišljenje Marina Milardovića uvrstiti će se kao prilog zapisnika 44. sjednice. Ubuduće će se izdvojena mišljenja, uvrštavati u zapisnike sjednica isključivo ako su podnesena na samoj sjednici, odnosno naknadno zaprimljena izdvojena mišljenja neće se uvrštavati u zapisnike sjednica.

Tumačenje Statuta – ostavka Predsjednika i sazivanje Sjednice Skupštine HJS-a
Izvršni odbor postupajući po svom statutarnom zaduženju tumačenja Statuta HJS-a u cilju nesmetanog rada HJS-a i osiguranja pravovaljanog rada HJS-a do naredne Redovne i Izborne sjednice Skupštine, sagledao je sve činjenice nakon situacije kada je Predsjednik Marin Milardović podnio ostavku:
– Izvršni odbor je na svojoj sjednici od 27.10.2016. usvojio Dnevni red i Materijale Redovne i Izborne sjednice Skupštine koja će se održati odlukom Skupštine HJS-a 10.12.2016. u Krku.
– Na samom kraju sjednice Izvršnog odbora od 27.10.2016., a nakon sazivanja Redovne i Izborne sjednice Skupštine, Predsjednik Marin Milardović usmeno podnosi ostavku, koju i pisanu dostavlja 3.11.2016 godine, na zahtjev Predsjednika Skupštine Vilima Nakrsta od 31.10.2016.
Iz navedenog proizlazi da je ostavka podnesena unutar roka od 45 dana do datuma održavanja već sazvane Redovne i Izborne sjednice Skupštine i za koju je ranije proveden kandidacijski postupak sukladno Statutu počevši 1. rujna 2016. godine, te da bi u ovom momentu sazivanje Izvanredne izborne sjednice Skupštine, nakon što je već sazvana Redovna izborna sjednica, postiglo suprotan učinak u smislu kojeg je napisan članak 23.(4). Statuta HJS-a, a to je da se održi red i kontinuitet rada HJS-a.

Nadalje, u slučaju sazivanja Izvanredne izborne sjednice Skupštine, osoba izabrana na dužnost Predsjednika HJS-a, mogla bi obavljati svoju dužnost do 10.12.2016. kada je temeljem Statuta određeno da se sazove Redovna izborna sjednica, ili čak ne bi bila u mogućnosti obavljati privremenu dužnost jer bi rok sa sazivanje Izvanredne sjednice bio nakon 10.12.2016. Dakle, u ovom slučaju, sazivanje Izvanredne sjednice Skupštine bilo bi kontraproduktivno.

Priprema Skupštine u Krku i ispravak u materijalima.
– Odluka o usklađivanju procedura Hrvatskog jedriličarskog saveza sa
Pravilnikom o sustavu financijskog upravljanja i kontrole nadopunjena je u točki 5. Nabava robe i usluga kako je priloženo na sjednici.
– Izvršene su sve pripreme za održavanje Skupštine u Krku u suradnji sa organizatorom
Kalendar 2017. godine
– U tijeku su usklađivanja regata zainteresiranih klubova do konačnog usvajanja.
Natječaj za organizaciju PH 2017 – u roku pristigle kandidature:
PH do 12: JK Galeb, JK Guc, JK Kvarner Rabac, JK Uljanik Plovidba
Izvršni odbor ocjenjuje priloženu kandidaturu JK Kvarner Rabac kao najkompletniju, te dodjeljuje organizaciju PH do 12 godina 2017 – JK Kvarner Rabac.
PH za kadete U17/U16: JK Postira
Dodjeljuje se organizacija PH za kadete 2017 jedinom kandidatu JK Postira.
PH seniori i juniori: JK Val Crkvenica, JK Bura Makarska
Izvršni odbor dodjeljuje organizaciju PH za seniore i juniore 2017. godine JK Bura iz Makarske u cilju organiziranja prvenstava Hrvatske na što širem području.
PH dvoboj: JK Val Šibenik, PH ORCi: JK Val Šibenik i PH IOM: JK Val Šibenik. JK Valu iz Šibenika dodjeljuje se PH ORCi, PH IOM i PH u dvoboj jedrenju kao jedinom kandidatu.